Новини

Дзюдоїстки Чернігівщини вибороли нагороди Кубку Європи

Спортсменки Чернігівщини Анна Казакова та Наталія Чистякова вибороли дві нагороди на відкритому Кубку Європи з дзюдо, що проходив в болгарській Софії.

Про це повідомляє Федерація дзюдо України на сторінці у ФБ.

Читайте також: Доба зі світлом: на Чернігівщині сьогодні не вимикатимуть електроенергію

У категорії до 78 кг срібну медаль Кубку виборола 18-річна Анна Казакова. Наша спортсменка у попередніх раундах впевнено здолала представниць Казахстану та Бельгії, після чого у півфіналі зустрілася зі співвітчизницею Юлею Курченко. В українському дербі на Golden Score сильнішою виявилася саме Анна, яка й виборола путівку до фіналу.

У поєдинку за золото українка протистояла француженці Жулі Перрет. В досить рівній сутичці суперниці не виявили переможницю в основний час, після чого на GS результативний кидок вдалося виконати саме француженці. В свою чергу Анна вперше в кар’єрі завоювала нагороду континентального Кубку.

Ще одну медаль змагального дня української команди принесла Наталія Чистякова (до 70 кг). Будучи першою сіяною українка впевнено виграла свою підгрупу, після чого у півфіналі поступилася представниці Боснії та Герцеговини Самарджіч.

А вже у поєдинку за бронзу з хорваткою Віоліч Наталія Чистякова завдяки утриманню заробила оцінку «Ваза-арі», тим самим здобула дебютну для себе нагороду з відкритих Кубків Європи.

В загальнокомандному заліку українська збірна з 5 нагородами посіла підсумкове третє місце.