Факт-новини: оперативні сюжети

Фестиваль-конкурс “Чернігів the best”

Featured Video Play Icon

Багатожанровий відкритий конкурс-фестиваль дитячого, юнацького і молодіжного мистецтва “Чернігів the best” збирав учасників на Красній площі в День міста. Традиційно фінал починався саме так.

Зразковий колектив сучасного танцю «Бродвей» разом із вокалістами з Прилук Тарасом і Захаром Тарасенками відкривали захід стильним дійством під назвою «Країна».

26 вересня містяни мали нагоду побачити декілька виступів талановитої молоді Чернігова і області. Але через оголошення загально-національної жалоби в зв’язку із загиблими в авіакатастрофі на Харківщині, фінальний і Гала-концерти скасували втім заходи лише відклали в часі і третього жовтня кращий чернігівський міський фест відбувся.

На міській сцені палацу культури фіналісти конкурсу, а їх цього річ 25, змогли продемонструвати свої таланти.

Привітали учасників традиційного конкурсу фестивалю, заступник Міністра молоді та спорту відома біатлоністка Ніна Лемеш та заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

У фестивалі взяли участь талановиті діти і молодь із багатьох куточків Чернігівщини, всього 169 заявок це понад 2000 учасників.

25 фіналістів боролися за призовий фонд конкурсу. В цьому році він більше ніж зазвичай.

4-ті, 3-ті та 2-гі місця розділили між декількома колективами, а переможцем став зразковий театр танцю «Слов’яни». Учасники колективу вже мають багато високих відзнак за виступи в різних країнах Європи, але цього виступу на рідній сцені чекали с нетерпінням.

Аби виступити відмінно дівчата і хлопці приходять на репетиції по 4-ри рази на тиждень і шлейфують свою майстерність.

Тож попре всі складнощі і карантин 8-й фестиваль-конкурс «Чернігів the best» все ж відбувся хоч і не в звичному форматі.