Новини

У Стрижні в районі Ялівщини купатись заборонено

При дослідженні проби води річки Стрижень, відібраної фахівцями лабораторного центру в районі парку «Ялівщина», було встановлено її невідповідність вимогам ДержСанПіН № 173-96 «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів» за мікробіологічними показниками: індекс лактозопозитивних кишкових паличок  (ЛКП) перевищує  гігієнічні вимоги у 4,8 рази и становить 24 000 дмпри нормативному значенні не більше 5 000 в дм3.

Повідомляє Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Користування річною водою з таким рівнем забруднення може привести до підвищення захворюваності жителів міста гострими кишковими інфекціями внаслідок випадкового заковтування води при купанні або вживання помитих такою водою фруктів та овочів.

 Населенню міста рекомендовано тимчасово утриматись  від купання у р. Стрижень в районі «Ялівщина» та використання річкової води для  інших побутових потреб.

На теперішній час якість води р. Десна на пляжі «Золотий берег» та інших місцях  відпочинку населення (зони відпочинку біля човнової станції по вул. Рахматуліна, у районі біля готелю «Парк-готель Чернігів», у районі пішохідного мосту), р. Стрижень у районі вул. К.Єськова та гідрокар’єру  (земснаряд) в р-ні «Лісковиця» за мікробіологічними показниками відповідає вимогам нормативної документації.