НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Електронний помічник батьків та вчителів

Featured Video Play Icon

В умовах карантинних обмежень, коли педагоги чернігівських шкіл змушені працювати у дистанційному форматі, електронні навчальні платформи набувають все більшої популярності. Цьогоріч школи міста активно впроваджують використання електронного учнівського щоденника та класного журналу платформи Atoms, що має гриф Міністерства освіти і науки України.

За словами Людмили Чеховської, зараз система навчання переживає час трансформацій, обставини змушують педагогів та дітей відходити від паперового формату як у підручниках, так і в щоденниках. Для дитини зручніше зайти в електронний щоденник зі свого телефону та подивитися свої оцінки та навіть домашнє завдання, яке вчителі там прописують. Спеціально для нашої знімальної групи пані Людмила демонструє повну процедуру користування електронним щоденником.

Виставляючи оцінку у такий щоденник, вчитель має можливість залишити коментар до неї. Ця інформація автоматично відображається у щоденнику учня та на телефоні його батьків. Батьки ж можуть бачити інформацію про успішність тільки своєї дитини. Проте, не всі діти мають можливість скористатись ним, каже Людмила Чеховська. Таких випадків одиниці, переважна більшість дітей забезпечена необхідною технікою. Людмила Чеховська впевнена, що електронний щоденник є справжнім другом та “помічником” не тільки для вчителів, а і для батьків. Адже вони упродовж дня оперативно отримують інформацію про успішність своєї дитини з коментарем від вчителів.