Факт-новини: оперативні сюжети

Бюджет на 2022 рік затвердили в Чернігові

Featured Video Play Icon

  Бюджет Чернігова на 2022 рік затверджено. На пленарному засіданні Чернігівської міської ради, 25 листопада, депутати більшістю голосів підтримали основний кошторис. В цілому грошей у міському гаманці буде приблизно на 15 відсотків, або на 381 мільйон більше ніж у цьому році. Кошти виділені на УЖКГ частково перерозподілили.

Вперше з міського гаманця витратять більше 200 млн. гривень на компенсацію різниці у тарифах теплогенеруючим підприємствам. Незважаючи на обмеженість фінансового ресурсу, видатки на оплату праці, енергоносії та всі інші захищені статті теж забезпечені. Усі доплати, надбавки працівникам бюджетних установ збережені на рівні цього року. Палац спорту у Чернігові теж будуватимуть. Тільки за реалізацію проекту взявся УКБ обласної адміністрації.

На пленарному засіданні надали згоду на передачу розробленої містом проектно-кошторисної документації у розпорядження обласного УКБ. На сесії також розглянули низку звернень до столичних високопосадовців та Парламенту. В одному з них йдеться про відтермінування введення РРО для платників єдиного податку.

Чернігівська міська рада також звернулася до Кабміну з проханням переглянути положення методики розрахунку нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Якщо цього не відбудеться, бюджет міста втратить більше 20 мільйонів гривень.