НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Дві Чернігівські лікарні об`єднуються в один потужний медичний заклад

Featured Video Play Icon

 Перша міська приєднується до другої. Відповідне рішення щодо їх злиття  розглядатимуть на 4  сесії Чернігівської міської ради 8 скликання. Наразі  у депутатських комісіях йде  обговорень питань порядку денного.

Позиція членів профільної депутатської комісії щодо цієї реорганізації наступна.

  • З тієї інформації, що я маю, хочу сказати, що це питання назріло для громади. Воно надасть можливість акумулювати той ресурс, який є, кошти, обладнання, і вжити заходів для покращення надання послуг жителям громади,- акцентує голова постійної комісії з питань освіти, медицини, соцзахисту, культури, молодіжної політики та спорту Василь Білогура.
  • Головне кадровий потенціал. Кадровий потенціал однозначно не постраждає. Друга міська лікарня хірургічного направлення, а перша – терапевтичного. Якщо цей потенціал об`єднати в одну структуру, від цього виграють пацієнти.  Спеціалісти залишаються на своїх місцях, –  коментує член депутатської комісії з питань освіти, медицини, соцзахисту, культури, молодіжної політики та спорту ЧМР Галина Леник.
  • Ми робимо вже другий крок  в системі реорганізації охорони здоров`я. Перший крок об`єднали дві дитячі поліклініки. А зараз йде приєднання ЧМЛ №1 до ЧМЛ №2. Для персоналу це буде означати, що вони будуть працювати в рамках єдиного закладу, для пацієнтів нічого не змінюється, – акцентує заступниця начальника управління охорони здоров`я ЧМР Ольга Малець.

В умовах, коли гроші йдуть за пацієнтом, таке приєднання дозволить  зробити  єдиний медичний заклад Чернігова  більш конкурентноспроможним під час реорганізації системи охорони здоров`я. А у чернігівців буде реальна можливість отримати якісну медичну послугу  в системі  як первинної так і вторинної допомоги, якою вони зможуть скористатися на базі цих двох  лікарень. Скорочення медперсоналу не планується. Буде лише певна оптимізація в  складі адміністративно – господарського апарату, – повідомила заступниця начальника управління охорони здоров`я ЧМР Ольга Малець.