ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

ДТП на пішохідному переході у Чернігові: лікарі розповіли про стан дівчинки, яку збила автівка

Featured Video Play Icon

Я можу сказати одне, що дитина дійсно народилась в сорочці, тому що після такого удару,  тей, що я бачила, я думала вона мертва, чесне слово.

Саме так мати шестирічної Насті описує момент, коли її дитину 18 вересня на пішохідному переході збила машина. Ірина Скороход разом з двома маленькими дітьми прямувала до магазину через дорогу, коли старша донька, відбігла на декілька кроків вперед та потрапила під колеса автомобіля. Не дочекавшись швидкої допомоги, небайдужі очевидці доставили постраждалу до Чернігівської обласної дитячої лікарні.

– Ми сіли в машину, я забрала свою дитину маленьку, меншу, поклали старшу дитину. Я там серветками тримала рану, щоб кров не текла, вона була в свідомості, слава Богу. Приїхали сюди в травмпункт одразу ж, – розповіла мати постраждалої дівчинки Ірина Скороход.

До ортопедо-травматологічного відділення дівчинка потрапила з тілесними ушкодження лобної ділянки голови та з чисельними саднами тулуба і колінних суглобів. Лікарі після необхідних обстежень встановили попередній діагноз: закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку та перелом лобно-скроневої кістки. Наразі дитина знаходиться у лікарні, де перебуватиме до повного одужання.

– На даний момент дитина знаходиться у нашому відділенні, стан дитини стабільний середнього ступеню важкості. Зараз дитині надається необхідне лікування, тобто дитина повністю всебічно обстежена, – зазначив дитячий лікар-нейрохірург Чернігівської обласної дитячої лікарні Олександр Дендак.

За даними поліції, 49-річна водійка легкового автомобіля, яка рухалася проспектом Перемоги зі сторони вулиці Івана Мазепи в напрямку Хлібопекарської, не зупинилася, щоб пропустити дитину, яка в цей момент перетинала проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу. Триває досудове розслідування цієї дорожньо- транспортної пригоди.

– За цим фактом слідчий поліції відкрив провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження. Їй максимальна санкція передбачає обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років, – зауважила речниця Нацполіції Наталія Слабеняк.

Ще один подібний випадок стався нещодавно і в центрі Чернігова. На нерегульованому пішохідному переході водій легкового автомобіля збив хлопчика 2014-го року народження, який рухався через дорогу на самокаті. Як розповіла Наталія Слабеняк, дитина не зазнала жодних тілесних ушкоджень та  не була госпіталізована.

Правоохоронці закликають водіїв бути уважними на дорогах, а батькам частіше нагадувати дітям про правила дорожнього руху.