ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Досвяткувалися: двоє чернігівців вночі запускали феєрверк

Featured Video Play Icon

«Незабутнє» святкування Дня народження. У Чернігові 45-річний чоловік та 40-річна жінка вирішили розважитися та незадовго до комендантської години, попри всі заборони — запустили феєрверк. Інцидент стався в сквері на вулиці Івана Мазепи. Екіпаж патрульної поліції, що проїжджав неподалік, за лічені хвилини був на місці події. Невдовзі прибула і слідчо-оперативна група. Правоохоронці затримали порушників та вилучили використану піротехніку. Громадян доставили до Чернігівського районного управління поліції.

Вони перебували в стані алкогольного сп’яніння і свої дії пояснили тим, що вони таким чином святкували день народження жінки. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України. Це хуліганство. За такі дії передбачена відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років. Наразі триває досудове розслідування, – повідомила речниця Нацполіції в Чернігівській області Наталія Слабеняк.

Водночас мешканці цього мікрорайону дивуються, як після більше ніж півтора року повномасштабної війни могла трапитися така ситуація.

– Не думають, що вони роблять. Необдумані рішення і вчинки, – каже чернігівка Ольга.

– Салюти під час війни не мають пускати. Це ненормально, – зазначає Оксана, чернігівка.

– Голосно було, дуже чутно отут, – зауважила Тетяна.

Нагадаємо, в Україні діє заборона на продаж, застосування та передачу феєрверків, салютів і петард. Не поширюється вона лише на використання піротехніки Збройними силами України, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами.