ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Допомогу від міста отримають 9 чернігівських першачків

Featured Video Play Icon

Дев’ять першачків отримають допомогу від міста в розмірі 2,5 тисяч гривень. Це діти загиблих захисників та захисниць України, діти, позбавлені батьківського піклування або ж сироти. Їхній перелік погодив виконавчий комітет Чернігівської міської ради.

Нагадаємо, з 21-го року в місті діє відповідна цільова програма, загальний обсяг її фінансування – 135 тисяч гривень, на цей рік закладено — 50 тисяч.

Серед іншого, на виконкомі затвердили мережу закладів загальної середньої освіти на цей навчальний рік. Що дозволить отримати освітню субвенцію – фінансування з державного бюджету.

Це 29 закладів загальної середньої освіти, затвердити мережу спеціальних закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності Чернігівської міської територіальної громади — це 2 заклади спеціальних, затвердити мережу груп продовженого дня в закладах загальної середньої освіти — 73 групи продовженого дня, а також затвердити мережу інклюзивних класів у закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності Чернігівської міської територіальної громади — це 158 інклюзивних класів, – повідомила заступниця начальника управління освіти та науки ЧМР Олена Горна.

Також чернігівські діти продовжують отримувати статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. До цього списку додалося ще 897 дітей.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабміну, право на цей статус мають усі юні чернігівці, яким на момент 24-го лютого минулого року не виповнилося 18 років.

Активно працює місто й над відбудовою і подальшим розвитком. Ще в березні було підписано Меморандум між міською радою і датською компанією «Rockwool Ukraine», яка планує будівництво житла у мікрорайоні Масани – 420 квартир для чернігівців та внутрішньо переміщених осіб, які втратили житло внаслідок російської агресії. Ведуться перемовини і про будівництво садочка.

Це прозорий процес, який повністю «Rockwool Ukraine» проводить згідно своїх європейських стандартів, у них є процедура спочатку на проєктування, потім буде процедура на забудовника, який буде це будувати. Ми зі свого боку як місто, як міська рада сприяємо максимально. Ми ухвалили рішення на сесії, яке було потрібне, зараз ухвалюємо детальний план із винесенням на сесію, яке було потрібне, – зазначив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Наразі цей проєкт уже пройшов усі необхідні процедури, зокрема й погодження із забудовниками. Загалом розмір інвестиції становить близько 17 мільйонів євро. Для міста це суттєві кошти, зазначав Олександр Ломако.