Факт-новини: оперативні сюжети

Допомога постраждалим: місто продовжує підтримувати чернігівців

Featured Video Play Icon

Місто продовжує підтримувати чернігівців, чиї домівки постраждали або були повністю знищені внаслідок збройної агресії з боку російської федерації. Рішенням виконавчого комітету від 3 листопада матеріальну допомогу з бюджету Чернігова найближчим часом нададуть ще 39-ом власникам приватних житлових будинків, які подали відповідні заяви впродовж останнього тижня.

Нагадаємо, залежно від масштабів руйнувань, міською програмою передбачені виплати від 10 до 40 тисяч гривень на одне домогосподарство. Так, вони не можуть покрити людям понесені збитки, бо є лише посильною допомогою від громади. Відшкодування ж за пошкоджене або втрачене через війну майно має забезпечити держава, зазначили на засіданні.

Аби представники вразливих категорій могли замінити у своїх оселях понівечені уламками та вибиті вибуховою хвилею вікна, а їхні багатоповерхівки – не втрачати взимку тепло, муніципалітет частково компенсує витрати також і на їх відновлення. Такі виплати вже отримали 408 чернігівців загалом на 5 млн 148 тисяч гривень, виходячи із розрахунку 3 тисячі гривень за кожний квадратний метр.

Незважаючи на фінансово складний рік, Чернігів не зупиняв її і в 2022-му: за 10 місяців нею скористалися 939 сімей, а це фінансова допомога на понад 8 млн гривень. І цього дня список поповнився ще 92-ма родинами.

Крім того, що стосується соціальних питань виконавчого комітету, мешканцям мікрорайону Бобровиця передали спальні мішки та ліхтарики з пакету чергової гуманітарної допомоги, отриманої містом від благодійної організації. Її надаватимуть і далі по мірі надходження звернень від населення – тим, хто цього насправді потребує.

Олександр Ломако наголосив, що нині всі структурні підрозділи міської ради йдуть саме таким шляхом, коли є заяви, підписи, акти звірок, рішення виконкому тощо. Так можна відзвітуватися буквально за кожну одиницю наданої благодійниками допомоги і підтвердити її адресність.