НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Допомога підприємцям від держави

Featured Video Play Icon


Юлія Дарницька в малому бізнесі понад рік. Нині, під час пандемії їй, як і багатьом підприємцям, нелегко триматися на плаву. Минулого тижня жінка дізналася про те, що вона може отримати соціальну допомогу від держави. 9 грудня Уряд ухвалив рішення підтримати ініціативу Президента України про виплату одноразової матеріальної допомоги в розмірі 8 тисяч гривень роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин в період з 8 по 24 січня 2021 року.

За цією матеріальною одноразовою допомогою підприємці можуть звертатися не в центри зайнятості, а через електронний державний веб-портал електронних послуг. І це ФОПи, які підпадають під перелік основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються обмежувальні заходи. Це стосується роздрібної торгівлі, організації видів відпочинку, ресторанів, театральної та концертної діяльності й іншого. Розповіла про це директор Чернігівського міського центру зайнятості Світлана Серб.

Для того, аби отримати виплати від держави потрібно підприємцям зареєструвати свої дані в період з 14 до 21 грудня. Юлія Дарницька розповідає, що сьогодні декілька разів намагалася зайти на портал, але усі спроби були невдалими.

Великі ж підприємства, юридичні особи можуть звертатися за допомогою до служби зайнятості в наданні одноразової матеріальної допомоги також до 21 грудня, роз’яснює новацію Світлана Серб.

За словами Світлани Серб такі роботодавці можуть звертатися до центру зайнятості у разі, якщо вони приймають рішення не працювати в період додаткових обмежувальних заходів з 8 по 24 січня.

Але поки що до Чернігівського міського центру зайнятості роботодавці не зверталися. Багато хто не планує це робити, а деякі ще не визначилися, пояснює ситуацію директорка. А поки великі підприємства в роздумах, скористатися допомогою від держави чи ні, малі підприємці діють і сподіваються на краще.