Факт-новини: оперативні сюжети

Допомагає зігрітися від морозів

Featured Video Play Icon

Чернігівець Сергій Кабєшов  допомагає  людям зігрітися від морозів. З 15 січня  цього року на Святомиколаївській, 33  розгорнуто  цілодобовий пункт обігріву.  Опалення, гарячий чай  і навіть харчування пропонують  людям у Центрі  соціальної адаптації безпритульних.

Директор центру  Микола Романов  показує великий двошаровий намет, де люди зігріваються і харчуються. Його надала служба  МНС два тижні тому, щоб можна було обігріти  людей, які сюди звертаються. Разом з тим його влаштовано, аби дотримуватися  необхідних  карантинних вимог.

 До пункту обігріву звертаються різні люди. Інколи змерзлих привозить поліція або  швидка допомога. За два тижні  тут обігрілося вже понад 200 людей. Крім цілодобового в Чернігові  офіційно діють іще два пункти обігріву.   Новозаводський  та Деснянський територіальні центри  допомагають людям зігрітися від холоду  в  робочий час – з 8 до 17 години.

.

У свої 82 Ользі   Суходол   важко витримати   морози. Придбавши необхідні продукти на ринку, жіінка  спеціально завітала до  територіального центру погрітись. Каже, тут її  розуміють.

Делі Камкова  періодично отримує  соціальні послуги в територіальному  центрі. Цього разу їй  надавали допомогу в кабінеті здоров’я. Окрім цього,  жінці запропонували   гарячий чай з солодощами. Протягом місяця в пункті обігріву Деснянського територіального центру   побувало 17 людей, каже директорка Світлана Носок. Найбільше  відвідувачів  було на Водохреще. Якщо будуть морози у лютому, у пунктах обігріву людям готові  надати  тимчасовий прихисток.