Новини

До всіх осель чернігівців вода подається з належним тиском

КП “Чернігівводоканал” на сьогодні спроможне забезпечити все місто послугами водопостачання та водовідведення. Попри те, що під час активних бойових дій потужності підприємства цілеспрямовано знищував окупант, починаючи з квітня вдалося виконати низку ремонтних робіт, які дозволяють йому сьогодні повноцінно працювати.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Дивіться також: Готовність до зими: до яких житлових будинків Чернігова вчасно подадуть тепло?

За інформацією Чернігівводоканалу, замінено 599 м аварійних водопровідних мереж, 129 м аварійних каналізаційних мереж, замінено чотири вводи на теплопункти генеруючих суб’єктів, 22 вводи на багатоквартирні будинки. Проведено очищення та дезінфекцію восьми резервуарів на всіх насосних станціях водопроводу. Замінено за цей період 46 гідрантів.

Ремонтні роботи продовжуватимуть й надалі, зокрема, планується реалізувати проєкт реконструкції однієї із насосних станцій, яка наразі не працює (її вщент розбили російські військові).   

Щодо постачання води КП “Чернігівводоканал” у психоневрологічну лікарню, що біля Халявина. Відновлювати розбитий російськими військовими водопровід за кошти громади Чернігова було нераціонально. На сьогоднішній день в психоневрологічній лікарні існує скважина.

 Врегульовують питання і з постачанням води чернігівським підприємством в село Киїнка. З керівництвом територіальної громади досягнуто домовленостей, що воду подаватимуть в село, обліковуючи лічильником.  Розподілом і контролем споживання всередині села вже буде займатися місцеве керівництво. Таке рішення було прийнято у зв’язку з неконтрольованим споживанням води, а також великою кількістю самовільних врізок жителями Киїнки. 

Допомагають відновлювати водопостачання та водовідведення у Чернігові і донорські організації. Завдяки їм КП “Чернігівводоканал” отримало  шість одиниць нової техніки (водовозка, екскаватори, крани) на загальну суму близько 23 млн грн.