НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Митрополит всієї України у Чернігові

Featured Video Play Icon

В Україні 7 грудня відзначають День святої великомучениці Катерини. З цієї нагоди, до Чернігова приїхав митрополит Епіфаній та відслужив божественну літургію у Кафедральному соборі святої.

«Якщо ми будемо мати тверду і непохитну віру, якщо ми будемо щиро звертатися у своїх молитвах до Бога і до його святих, то отримаємо неодмінно те, що є корисним на нашому шляху. Шляху який приведе кожного із нас до спасіння» – зазначив митрополит Епіфаній.

Незважаючи на карантинні обмеження, у церкві було досить людно. Усі прихожани у масках, проте дотримуватись дистанції було досить важко. Багато чернігівців виявили бажання відвідати храм для спільної молитви. Владика Епіфаній закликав вірян не полишати надії на Господа у цей нелегкий час випробувань.

Після літургії , владика Епіфаній разом з Чернігівським та Ніжинським архієпископом Євстратієм вручили іменний хрест настоятелю храму, отцю Роману. Велику шану та щирі співчуття висловили священнослужителі матерям полеглих на війні героїв. Їх відзначили церковними грамотами та нагородами.

Митрополит Епіфаній відвідав не лише Катерининську церкву, а й зустрівся з міським головою Чернігова Владиславом Атрошенком. Мер привітав священнослужителів зі святом та підкреслив важливість духовної єдності українського народу. Зустріч пройшла у дружній атмосфері, за чашкою чаю. Гостям міста подарували ілюстрований атлас Чернігова, а митрополит Епіфаній вручив свої подарунки Владиславу Атрошенку.