Факт-новини: оперативні сюжети

До 31 січня ще встигаєте. Допомагати просто!

Featured Video Play Icon

 Це дійсно так, якщо маєш добре серце і велике бажання до цього. Четвертий рік поспіль Благодійний фонд  Приватбанку “Допомагати просто!” та Mastercard 1 січня вітають дітей та медиків, які  залишаться на  Новий рік у лікарні. Подарунки ще у дорозі, але в методичному кабінеті Чернігівської обласної дитячої лікарні маленькі пацієнти вже готуються до зустрічі з дивом і власними руками створюють новорічну казку. Свої листи святому Миколаю дітки вже написали та відправили.

  • Неможливо передати ту радість і емоції, які отримують діти в цей час. Є таке поняття лікування вітамінами радості і позитивними емоціями, але це звичайно в поєднанні з лікувальним процесом. А тому ми щиро вдячні Приватбанку за ту радість, тепло своїх сердець, які вони приносять діткам і за ті позитивні емоції, які дітки отримують в цей час,- так вважає методистка організаційно-методичного центру Чернігівської обласної дитячої  лікарні  Наталія Ребкало.

У рамках акції “Звичайне диво”  головній дитячій лікарні Чернігівської області благодійний фонд також допомагає медичним обладнанням. Це надзвичайно важливо. Бо з його допомогою тут рятують життя, діти швидше одужують і це як для медиків, так і для їх рідних найкращий подарунок. В  лабораторії цієї лікарні уже рік працює прилад HumaLyte Plus 5.

  • Практично усі відділення потребують досліджень даним приладом. Є у нас відділення анестезіології , патології новонароджених, два хірургічні відділення, для дітей грудного віку та інфекційне. Завдяки простому програмному забезпеченню прилад зручний у роботі. Працює у цілодобовому режимі. Це дуже важливо для проведення екстрених досліджень, – поділилася з нами завідувачка лабораторії Чернігівської обласної дитячої лікарні Валентина Гмиря.

Випадки, коли життя дитини вирішують хвилини, тут уже були, розповідає біолог Наталія Проклова. І цей аналізатор не підводив.

  • Такий електроліт як калій він може бути як низьким, так і високим і ті, і ті цифри можуть спровокувати зупинку серця у дитини. Тому швидкий результат дуже важливий для проведення подальшого лікування, – говорить  біолог лабораторії Чернігівської обласної дитячої лікарні Наталія Проклова.

Крім цього приладу   Чернігівській обласній дитячій лікарні у рамках акції подарували також  електрохірургічний апарат та пульсоксиметр для відділення реанімації.  Минулого року  учасниками акції “Звичайне диво” стали майже 100 тисяч українців.  Її умови дуже прості, достатньо зареєструватися на сайті акції, після чого з кожної оплати з допомогою картки Приватбанку 1 гривня буде йти на благодійність і до неї ще по 1 гривні додають Приватбанк та Mastercard.

 Долучитися до доброї справи можна до 31 грудня.