Факт-новини: оперативні сюжети

Діти і війна: як чернігівським дітям допомагають подолати страхи війни

Featured Video Play Icon

Намалювати свої страхи і переживання на аркуші, а потім порвати його на дрібні клаптики. Це один із методів відновлення емоційного здоров’я, який використовують психологи. Реабілітація малечі після активних бойових дій – одна з основних задач педагогів сьогодні. Цим займаються, зокрема, у клубах за місцем проживання.

Аби допомогти дітям відновитися після облоги та бомбардувань, у клубі «Джерельце» запустили систему тренінгів із семи занять «Діти і війна». До проведення занять залучили кваліфікованих спеціалістів, зокрема психологиню Чернігівського міського центру соціальних служб Зінаїду Шейдіну та практичного психолога Андрія Кузнєцова. Сьогоднішнє заняття діти почали з «приємних новин», адже попри всі негаразди в житті варто шукати позитив.

Після психологічної розминки діти перейшли до головної теми заняття – боротьби зі страхами, які з’явилися в них у часи повномасштабної агресії росії.

Педагогиня-організаторка Світлана Курочкіна каже: ефект від занять вже помітний. Діти емоційно розвантажуються, виговорюються та одержують кваліфіковану підтримку.

Подібні тренінги й надалі будуть проводиться в клубах за місцем проживання та інших закладах міста та області.