ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Десна забрала ще одне життя: рятувальники знайшли тіло юнака, що потонув три дні тому (Відео)

Featured Video Play Icon

Зранку 15 серпня чернігівські рятувальники знайшли тіло 20-річного юнака, що потонув три дні тому на Золотому березі. Як повідомила речниця ГУ ДСНС у Чернігівській області Катерина Пилипенко, до пошукових робіт було залучено 13 чоловік особового складу, чотири одиниці техніки, один човен та один безпілотник. Від Чернігівської обласної рятувально-водолазної служби – три водолази та один човен.

– У вівторок о 10:30 ранку тіло було виявлено. Труднощі були в тому, що вода Десни мутна дуже і тіло, поки воно не спливло, знаходиться досить глибоко і його візуально не можна знайти, тому вдалося його знайти на третій день, – зауважив начальник відділення спеціальних піротехнічних робіт групи спеціальних вибухових робіт частини піротехнічних робіт АРЗ СП Олексій Попруга.

Аби виявити потопельника працівники ДСНС обстежили 13 кілометрів берегової лінії та півтори тисячі квадратних метрів підводної акваторії Десни. Весь цей час з батьками загиблого працювали психологи. Обставини трагічного випадку та причину смерті чоловіка з’ясовують правоохоронні органи.

– Хочемо наголосити, що пляжний сезон не був відкритий, тому чернігівці купаються на власний страх та ризик. Тому вкотре нагадуємо, що треба суворо дотримуватися правил безпеки відпочиваючи на водоймах. В першу чергу купатися треба лише в місцях, які спеціально для цього відведені, тобто обстежено дно та є всі дозволи для того щоби це було місцем купання. Не можна залишати без нагляду дітей. Діти повинні перебувати на водних об’єктах лише під наглядом дорослих, – підкреслила Катерина Пилипенко.

Наголошують рятувальники і на тому, що не можна купатися в стані алкогольного сп’яніння, плигати з човнів, обривів, круч та бавитися на воді. До того ж, Десна має дуже швидку течію, що становить небезпеку.

– Якщо ви відійдете далеко від берега, у вас може просто не вистачити сили доплисти назад. У вас можуть трапитися судоми або ще щось і в результаті ви просто не зможете потрапити назад до берега, – зауважила речниця ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Як розповіла Катерина Пилипенко, в минулому році зафіксовано 26 випадків загибелі на водних об’єктах. Від початку 2023-го на водоймах потонули 48 осіб. У разі якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації — телефонуйте 101.