Факт-новини: оперативні сюжети

Державну соціальну службу ліквідували

Featured Video Play Icon

Уряд створив Національну сервісну службу України. При цьому ліквідував Державну соціальну службу. Як результат  –  в новоутвореному Департаменті соціального захисту населення Чернігова розпочинається  оптимізація. Відповідні розпорядження  у міській рада уже отримали  і Владислав Атрошенко їх озвучив. Мова йшла про скорочення на 30% державних службовців структурних підрозділів.

Тож,  у 2021 році одна структура має бути ліквідована, а інша, з урахуванням оптимізації, створена. Нацслужба, фактично, дублює функції її попередниці, буде опікуватися питаннями соціальної підтримки та дотриманням прав дітей. ЇЇ регіональні  органи передбачають утворити вже з 1 січня нового року. В рамках реорганізації  два підрозділи департаменту у Чернігові планують розмістити в одному приміщенні, на вулиці  Мазепи, 19. Відповідне доручення дав Владислав Атрошенко на оперативній нараді.

 Крім цього, наступного року  Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новозаводського району,  на вулиці Текстильників, теж очікує новосілля. Його планують переселити у вільні приміщення Чернігівської ДЮСШ №2, на  Ціолковського, 8.Звільнену земельну ділянку виставлять на аукціон. ЇЇ хочуть продати за прозорим конкурсом, за максимально  реальну ціну.