НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

День зустрічі птахів

Featured Video Play Icon

До Міжнародного дня птахів, який відзначається 1 квітня, у Ялівщині провели “День зустрічі птахів”. До акції долучилися діти 15 шкіл міста та Чернігівський професійний будівельний ліцей. Його учні виготовили понад 300 шпаківень, синичників та дуплянок. А цього разу додали ще 70.

Акцію провели не лише для того, аби підвищити екологічну обізнаність мешканців міста, а й заради збільшення пташиних популяцій на території природно-заповідного об’єкту, каже фахівець регіонального ландшафтного парку “Ялівщина”” Олександр Парфентьєв:

«Ця акція більше напевно потрібна для самих людей, аніж для птахів. Людство йде по дорозі знищення лісів, та середи існування. У нас на сьогоднішній день 10077 видів птахів, та вже 185 вже знищено. На Україні 90 птахів знаходяться в Червоній книжці, тобто вони вже охороняються».

В минулому році в Ялівщині зимувало близько 20 видів птахів. Частина з них вже повернулася з вирію та зовсім скоро розпочне гніздування.

1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція по охороні птахів. Вперше цей день як масове дитяче свято провели в США.