Факт-новини: оперативні сюжети

День вишиванки відзначили у бібліотеці імені М. Коцюбинського

Featured Video Play Icon

Енергетичний зв’язок з пращурами та національний код українців. Вишиванка в житті українського народу. У бібліотеці імені М. Коцюбинського пройшов цілий ряд заходів, присвячених Дню вишиванки. В програмі – демонстрація етнічних моделей одягу від театру мод при вищому професійному училищі побутового обслуговування.

Творча команда училища запропонувала 3 колекції національного вбрання. Кожна має свою назву – «Квітуча та сонячна країна». «Слов’яни». Третя виготовлена в стилі печворку – клаптикового шиття.

До свята колектив бібліотеки імені М. Коцюбинського запропонував юним чернігівцям взяти участь у конкурсі мальованих листівок «Вишивана моя Україна». Загалом розглядали понад 30 робіт і визначили 15 переможців у різних вікових категоріях та гран – прі.

Серед переможців – і учениця художньої школи Чернігова Марія Ясик.

Присутні переглянули фільм Лесі Воронюк «Спадок нації» про українські вишиванки. Стрічка знімалась не лише в Україні, а й в п’яти країнах світу. Його ідея полягає в тому, що вишита сорочка є духовною спадщиною українського народу.

Людмила Зіневич підкреслює, на сучасному етапі важливо передати молодому поколінню традиції предків. У бібліотеці імені Коцюбинського для цього створили світлицю, де представлено, зокрема, і рушники та вишиванки, яким близько ста років.