НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівську жіночу колонію законсервують!

Featured Video Play Icon

Чернігівська виправна колонія №44,  де утримуються повторно засуджені жінки, на межі закриття. Її вирішили законсервувати. Відповідну постанову ухвалили у Мінюсті  на  засіданні  комісії з оптимізації установ виконання покарань  9 жовтня. Це означає, що

практично увесь особовий склад установи буде скорочено, однак, залишиться  близько 20 осіб , які стежитимуть за збереженням матеріальних цінностей.

 Нині  у штаті –  182 праціваника, серед яких 175  атестованих співробітників. Понад 150 людей  підпадуть під скорочення і поповнять лави безробітних. Чернігівцям,  які багато років  працювали  у стінах колонії, цю інформацію сприймати вкрай важко, каже директор закладу Андрій Кірієнко.

Консервацію жіночої колонії пов’язують  з великими витратами на персонал та комунальні послуги, а ще з малою наповненістю установи, адже нині тут перебуває   124  арештантки, така кількість  не є плановим наповненням, адже  колись чисельність  засуджених у в’язниці сягала близько 1000 осіб. Подібних жіночих колоній в Україні  ще  2  – на Тернопільщині і Полтавщині. У стінах цих установ засуджених не набагато більше, та й  розташування самої колонії у нас  є локально кращит. У  Чернігові дивуються, чому під оптимізацію потрапили саме вони.

  На території колонії функціонує  потужне швацьке підприємство, на якому працюють майже всі ув’язнені установи. До речі, воно не є збитковим.  Діє  тут і   будинок  дитини, де  наразі перебувають троє діток. У виправному закладі чекають офіційного  документу – наказу  про  консервацію. Як тільки-но він прийде, протягом місяця  працівники, що потраплять під скорочення, мають  звільнити робочі місця, а  арештанток розподілять по інших пенітенціарних установах. Та попри це, тут все-таки  сподіваються, що рішення   переглянуть і людям не доведеться залишати стіни виправного закладу і свої робочі місця.