Факт-новини: оперативні сюжети

День ТБ

Featured Video Play Icon

Я прийшла працювати на телеканал “Новий Чернігів” в серпні, маючи за плечима лише диплом журналіста та три дні практики. Проте саме тут я пройшла справжню школу тележурналістики і навчилась тому, що знаю.

Я працюю в редакції теленовин. Це багатогранна та кропітка робота, яка потребує швидкої реакції та оперативності. Журналісти телеканалу постійно знаходяться у вирі подій, дізнаються все цікаве одними з перших. Раніше я і уявити не могла, скільки зусиль та праці стоїть за звичайним двохвилинним сюжетом.

Над створенням одного сюжету працює цілий колектив. Це спільна робота не тільки журналіста та оператора, а і редакторів, відеоінженерів, звукорежисера та інших фахівців.

А от сюжети новин, як я вже зрозуміла, йдуть “з коліс” – вранці обговорили, вдень зняли, ще гаряченькі інформацію та відео віддали на сайт, а ввечері – в ефір.

Спочатку для мене все було, як то кажуть, в “новинку”. Приміром, сюжети у комп’ютерній програмі “Фабрика новин”, де ми пишемо всі свої тексти. Колеги кажуть, на ній виховали не одне покоління журналістів.

А розібратись з професійними тонкощами мені допоміг саме колектив телеканалу. Працювати у дружній та домашній атмосфері набагато краще і легше. Адже ти впевнена, що тебе підтримають та допоможуть… А ще й підвезуть. 16 листопада – день телебачення, це професійне свято всіх – від директора до водія. Робота журналіста не з легких. Сьогодні я зробила цей сюжет та два маленьких. Але найголовніше, що я отримала задоволення від своєї роботи!