Факт-новини: оперативні сюжети

День Національної поліції. Скільки злочинів розкрили правоохоронці?

Featured Video Play Icon

Свою шосту річницю створення святкуватиме 4 липня Національна поліція України. У п’ятницю у сквері імені Богдана Хмельницького вітали та нагороджували найкращих правоохоронців області.

Для привітання та нагородження поліцейських прибули також керівники Чернігова та області.

Під час святкування присутні також вшанували хвилиною мовчання шістдесят чотирьох поліцейських з Чернігівщини, які за 6 років віддали службі своє життя. Так чи інакше, ця робота небезпечна, і правоохоронці живуть із цим. Михайло Каплун працює у відділі вибухотехнічної служби, куди перевівся за власним бажанням. Показує зразки того, з чим йому доводиться працювати.

Незважаючи на досвід, Михайло Каплун щоразу трохи нервує, виїжджаючи на виклик – хтозна що поліцейські знайдуть цього разу – саморобний вибуховий пристрій чи цілий склад гранат?

Подивитися на нагородження видатних правоохоронців прийшли їхні батьки, родичі та друзі. Хоча у багатьох з них немає досвіду взаємодії з Національною поліцією, про її роботу вони відгукуються схвально.

За словами Володимира Нідзельського, щотижня на Чернігівщині трапляється близько 170-ти злочинів. З них у середньому половину поліцейські успішно розкривають. Також правоохоронці повідомили про підозру двом так званим “злодіям в законі”, а також викрили діяльність 8-ми організованих злочинних угрупувань.