ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

День Гідності та Свободи: боротьба за майбутнє триває

Featured Video Play Icon

З хвилини мовчання розпочалася щотижнева нарада в муніципалітеті 21 листопада. Сьогодні в Україні відзначається День гідності та свободи. Протести у відповідь на рішення влади про припинення курсу на євроінтеграцію стали початком нової сторінки боротьби українців за майбутнє нашої держави. В пам’яті багатьох назавжди залишилося свавілля беркутівців, які на Майдані, у центрі столиці, жорстоко побили студентів.

Десять років минуло, а боротьба триває, хоча нікого вже не має сумнівів ні в європейському виборі України, тому що ми не просто європейці, ми – супер європейці. Такої сміливості в Європі ніде більше немає. Це бачить весь світ і захоплюється нами. На жаль, в цій боротьбі декілька тисяч українців віддали своє життя, але ми впевнені і віримо, що переможемо в результаті цієї боротьби, – зазначив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Ще одна сторінка історії, що згуртувала небайдужих до долі України громадян – помаранчева революція 2004 року. Центральна виборча комісія оголосила попередні результати, за якими нібито переміг Віктор Янукович. Люди вийшли на Майдан, обстоювати право на чесні вибори.

– Її часто називають майданом першим, а нещодавно, неочікувано, на минулому тижні почали в інформаційному просторі обговорювати майдан третій. Як учасник обох революцій, я хочу сказати, що ніякого майдану у нас росія організувати не зможе. Хай навіть не мріють про це, тому що майдан не організовується ззовні. Щира боротьба українців за справедливість це і є майдан. Його не можна нав’язати, штучно організувати. Цим ми відрізняємося від наших сусідів дуже сильно, тому що для того щоби вийти на майдан, треба мати сміливість, треба мати відповідальність і гідність, – підкреслив Олександр Ломако.

Чернігівці не стояли осторонь обох революцій, брали активну участь. Людей, які в 2013-му вийшли на Красну площу в підтримку Євромайдану дуже швидко розігнали. Нині ж містяни, як і люди по всій Україні об’єдналися у боротьбі зі спільним ворогом. Українці наближають перемогу на фронті і в тилу.