Факт-новини: оперативні сюжети

День Добровольця

Featured Video Play Icon

Як у Чернігові вшановували пам’ять всіх воїнів.

Так, хвилиною мовчання та військовим салютом у Чернігові вшанували пам’ять усіх воїнів і,зокрема, героїв – добровольців, які загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України. Представники влади, громадськості, військових формувань та духовенства поклали квіти до меморіальних стел загиблим учасникам АТО та Героям Небесної Сотні у сквері імені Попудренка.

14 березня в Україні відповідно до Постанови ВРУ з 2017 року відзначається День українського добровольця. Саме 14 березня 6 років тому понад 500 бійців Самооборони Майдану прибули на тренувальний полігон в Нові Петрівці під Києвом, щоб вирушити на Схід країни. Так розпочався бойовий шлях Першого добровольчого батальйону.

Багато і чернігівців. не чекаючи повістки, стали тоді на захист країни. Владислав Шатило воював на Сході України 5 років.Розповідає, що хоч у 14 році йому було лише 18 – ть, одразу поїхав добровольцем на фронт, бо так веліло його серце. Він захищав рідну землю від російської агресії у складі батальйону “Чернігів” . а згодом полку “Азов”.

Два рази на рік – на День українського козацтва та День добровольця Владислав Шатіло зустрічається зі своїми побратимами, аби вшанувати пам’ять полеглих добровольців. Євгену Томачевському зараз 23. На війну також пішов юним добровольцем. Воював у складі батальйону “Чернігів” та полку “Азов” до 2018 – го року. У Водяному він отримав поранення. Коли ж приїхав до Чернігова, заснував тут громадське об’днання “Ветеранське братерство”. 

День добровольця Євген Томачевський вважає і святом, і важливим пам’ятним днем, адже багато побратимів віддали життя за Україну. Відтак вшанувати їхню відвагу і мужність вважає особистим обов’язком.