Факт-новини: оперативні сюжети

Демонтаж незаконних гаражів у Чернігові триває

Featured Video Play Icon

Вже не перший рік у Чернігові діє система демонтажу незаконно встановлених об’єктів, гаражів та малих архітектурних споруд. Їх власники мають 30 днів для того, аби це зробити самостійно. У разі невиконання припису, ліквідацією об’єкту займається КП “Муніципальна варта”.

Так, за рішенням виконавчого комітету ЧМР, КП “Муніципальна варта” отримала дозвіл на знесення ще 4-х таких об’єктів. Одним із них виявився гараж по вулиці Михайла Коцюбинського.

Світлана Стрілецька вже давно проживає у будинку біля цієї споруди. Власника, каже, ніхто не бачив вже близько 10 років.

У ході розкриття цього гаражу, було виявлено машину, за допомогою якої співробітники КП “Муніципальна вата” зможуть встановити власника та у строк 2 тижнів надати можливість самостійно забрати свій транспортний засіб. В іншому випадку, його буде ліквідовано разом із тимчасовим об’єктом. Сам гараж до з’ясування усіх обставин лишили на місці. Також під демонтаж потрапили ще 2 залізні споруди по проспекту Перемоги. За словами мешканців, вони псували естетичний вигляд житлового кварталу.

Для проведення демонтажу тимчасових споруд, а це: перевезення майна, послуги маніпулятора, зберігання та охорона, з міського бюджету були виділені додаткові кошти. На місці демонтажу згодом будуть проведені роботи з благоустрою та створені нові зелені зони.