Факт-новини: оперативні сюжети

Делегація ВООЗ завітала до Чернігова

Featured Video Play Icon

Делегація Всесвітньої організації охорони здоров’я завітала у четвер до Чернігова. Її представники відвідали обласну лікарню та обласний лабораторний центр – установи, які торік отримали допомогу від ВООЗ для боротьби з коронавірусом.

Гостям показали, як у Чернігові аналізують ПЛР-тести, крок за кроком. Від початку пандемії обласний лабораторний центр отримав допомогу від ВООЗ на більш ніж 7 мільйонів гривень. Йдеться про обладнання – комп’ютери, бокси біологічної безпеки тощо – і витратні матеріали на кшталт реагентів для тестів. Не обійшлося також без консультацій.

Представники ВООЗ залишилися задоволеними побаченим – обласний лабораторний центр наразі здатен проводити до 2 тисяч тестів на COVID-19 на добу, а їхній результат можна дізнатися вже через 10 годин після здачі аналізів.

Наразі Чернігівщина знаходиться у “жовтій” карантинній зоні,темпи захворюваності поступово зменшуються. Тим не менш, делегати ВООЗ вважають, що лабораторний центр повинен працювати на повну потужність навіть за таких умов, адже тоді буде можливість виявляти і безсимптомних носіїв хвороби.