Новини

Проводяться рейди щодо безпечного відпочинку на водоймах

З метою попередження випадків загибелі людей на водних об’єктах, упродовж 18-19 серпня фахівцями Прилуцького та Ніжинського районних підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області проведені рейдові перевірки місць масового відпочинку людей біля водойм.

Повідомляє Управління ДСНС України у Чернігівській області.


Під час цього рятувальники розповіли громадянам про статистику загибелі людей на водних об’єктах та навели приклади, які стались останнім часом на території області.

Відпочиваючих застерегли, що вживання спиртних напоїв під час відпочинку біля водойм є недопустимим, адже через негативний вплив алкоголю людина втрачає відчуття небезпеки та не здатна контролювати рухи й швидко орієнтуватися.

Посилена увага приділялась бесідам з батьками, які відпочивали на водоймах разом з малечею. Наголошувалося на тому, що під час організації дозвілля слід приділяти увагу дітям та в жодному разі не залишати їх без нагляду.


В ході спілкування надзвичайники надали відпочиваючими профілактичні листівки з основними правилами безпеки під час перебуванні біля водойм.