ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Дефіцит кадрів: комунальні підприємства Чернігова готові навчати водіїв

Featured Video Play Icon

Нестача кадрів — проблема, з якою чим далі, тим більше стикаються комунальні підприємства Чернігова. Мобілізація, міграційні процеси, вихід на пенсію – основні її причини. Кадровий голод існує й у Чернігівському тролейбусному управлінні. Зараз тут шукають як мінімум 15 водіїв, котрі сядуть за кермо тролейбусів. Начальник управління Руслан Ємець розповів: нині проводиться постійний набір на 5-ти місячне навчання для водіїв-новачків, що компенсується за рахунок бюджетних коштів.  Будуть раді бачити не лише чоловіків, а й жінок, які прагнуть опанувати цю професію.

Усіх охочих запрошуємо на співбесіду з можливістю подальшого працевлаштування. Майже всюди є телефон відділу кадрів. Також можна фізично в робочий час з 8-ї до 17-ї в будні прийти до ЧТУ. Або я поговорю, або начальник експлуатації, або начальник відділу кадрів проведе співбесіду, – розповів начальник КП “ЧТУ” Руслан Ємець.

Ще з десяток водіїв потрібно набрати на автобуси. Саме через відсутність співробітників сьогодні немає можливості у повному обсязі випустити на маршрути транспорт, який у якості допомоги надають Чернігову міжнародні партнери. Йдеться передусім про нещодавно подаровані швейцарським містом Санкт-Галлен автобуси. У тролейбусному управлінні зазначають, через дефіцит кадрів людям доводиться працювати понаднормово.

На сьогоднішній день у нас 116 водіїв. На цей випуск, що ми забезпечуємо, норма – 140.  Багато дуже водіїв перепрацьовують робочий час. Якщо є норма 165-170 годин, то зараз по підприємству більше 200 годин люди працюють, – зазначив Руслан Ємець.

ЧТУ поширює інформацію про актуальні вакансії за допомогою реклами у транспорті та оголошень у соціальних мережах. Довідатися про всі умови працевлаштування можна в міському центрі зайнятості. Водіям гарантують стабільну зарплату та повний пакет соціальних послуг.

Хочу зазначити, що тролейбуси і автобуси, що ми отримали, досить сучасні, більш-менш комфортні. Тобто з умовами праці тут все гаразд. Немає вже такої застарілої техніки, незручної для водіїв. У цьому я проблеми не бачу, – зауважив Руслан Ємець.

Нестача робочих рук торкнулася і комунального підприємства “АТП-2528”. Брак кадрів гальмує процес життєдіяльності міста. Наприклад, водії сміттєвозів змушені працювати понаднормово. Тож керівництво “АТП-2528” сьогодні готове взяти на роботу як мінімум тридцять людей. Так само водіїв, ремонтників потребують «Чернігівводоканал» та ЖЕКи. Відтак роботодавці закликають усіх, хто має бажання чи відповідні навички, прийти на співбесіду і працювати на благо Чернігова.