Новини

Пошук роботи в Чернігові та регіоні – корисні поради від Джубл

Ринок праці в Чернігові та області поступово відновлюється, лише за останній місяць тут було відкрито понад 550 вакансій. Серед популярних напрямків можна виділити виробничі спеціальності, сферу обслуговування, маркетинг та торгівлю, логістику та автобізнес. Середня зарплата у регіоні зараз складає 13000 грн. У цій статті ми розповімо про затребуваних фахівців та дамо декілька порад з успішного працевлаштування. До речі, якщо вам потрібна робота Прилуки, на сайті Jooble розміщений ряд цікавих пропозицій.

Попит на спеціалістів та рівні доходів

Завдяки розвиненій галузі промисловості, сьогодні в Чернігові є багато вакансій для людей з технічною освітою. Підприємства шукають інженерів-технологів, начальників цеху, програмістів, конструкторів, спеціалістів з електроустаткування, оператори верстатів. В цій сфері фахівцям пропонують 8000-25000 грн.

За аналітикою експертів Jooble, іншими затребуваними професіями є:

  • продавець консультант – 7000-15000 грн;
  • менеджер з продажів – 9000-30000 грн;
  • водій – 12000-45000 грн;
  • торговий представник – 20000-35000 грн;
  • кухар – 9000-15000 грн + % чайових;
  • бухгалтер – 10000-20000 грн.

Спеціалісти, які не хочуть мати прив’язку до офісу, можуть розглянути пропозиції дистанційної роботи. Популярними сегментами є IT, дизайн, написання текстів та переклади, маркетинг.

Корисні поради для працевлаштування

Для успішного проходження співбесіди та отримання високооплачуваної посади дотримуйтеся наступних рекомендацій:

  1. Складіть резюме якісно – вкажіть дані про освіту, досвід, професійні компетенції, а також навички та якості, які відрізняють вас від колег.
  2. Ретельно готуйтеся до співбесіди – продумайте відповіді на часті запитання, підготуйте копії документів, розрахуйте час на дорогу.
  3. Створіть свої експертні профілі у соцмережах – розповідайте про свою спеціальність, транслюйте моменти робочого дня, пишіть цікаві тематичні пости.
  4. Використовуйте декілька джерел пошуку роботи – відгукуйтеся на вакансії різних сайтів, використовуйте мережі професійних контактів, звертайтеся до рекрутингових агентств.
  5. Завжди пишіть супровідні листи – у якості відгуку не відправляйте одне резюме. Щоб показати зацікавленість у вакансії, у полі для супровідного листа опишіть свої мотивації отримання посади.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете підкреслити свій професіоналізм, зарекомендувати себе перед як експерта перед роботодавцями та залишатися конкурентоспроможним фахівцем.