Факт-новини: оперативні сюжети

Де шиють ультразвуковим зварюванням?

Featured Video Play Icon

У Чернігові почало працювати нове сучасне виробництво «ТК-Медзахист», яке спеціалізується на виготовленні засобів індивідуального захисту, у тому числі медичного призначення. 

У березні цього року група компаній «Текстиль-Контакт» переорієнтувалася на серійний випуск засобів індивідуального захисту. В нове підприємство «ТК-Медзахист» інвестовано півмільйона євро для закупівлі обладнання в Німеччині. 

Це – найсучасніша технологія  виготовлення санітарного, протиепідемічного одягу, кажуть на підприємстві. Адже деталі виробів з’єднуються не за допомогою голки чи клею, а методом  ультразвукового зварювання, що дає можливість зробити повну герметизацію захисного виробу.  

Олександр Соколовський,засновник групи компаній «Текстиль-Контакт», каже новий медичний напрямок підтримує основне виробництво, яке переживає складні часи.  Халати і комбінезони для індивідуального захисту планують реалізувати як в Україні, так і за кордоном. Підприємство працюватиме у дві зміни, що дасть можливість виготовляти понад 20 тис. виробів на місяць. Працівниці пройшли спеціальне  навчання на виробництві.

 Міський голова Владислав Атрошенко, який відвідав нове виробництво, зазначив, що  це, перш за все, нові робочі місця. І висловив сподівання, що підприємство розширюватиметься. Тут  планують сертифікувати організацію цього виробництва за вимогами міжнародних медичних стандартів.