Новини

ДБР оголосило підозру двом військовим, причетним до поранення дітей в Чернігові на виставці

За фактом інциденту на виставці зброї у Чернігові, де внаслідок вибуху були поранені діти, ДБР повідомило про підозру двом військовослужбовцям. Їх підозрюють у порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам (ч. 2 ст. 414 КК України).

 Про це ДБР повідомляє на сторінці у ФБ.

Читайте також: Лікарі розповіли про стан постраждалих на виставці у Чернігові

«Один із військовослужбовців під час демонстрації зброї дозволив дитині взяти до рук споряджену реактивну протитанкову гранату (РПГ–26) та натиснути спусковий гачок. У результаті пострілу постраждало щонайменше дев’ятеро осіб, шестеро з яких – діти», – йдеться у повідомленні.

Про підозру повідомлено військовослужбовцю, який дозволив дитині натиснути спусковий гачок, та його командиру, який дав наказ підлеглим військовослужбовцям привезти зброю на виставку для демонстрації.

Військовослужбовцям повідомлено про підозру у порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам (ч. 2 ст. 414 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Особи були затримані, до суду буде подано клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 3 вересня о 13:30 у Чернігові на благодійному ярмарку біля художнього музею стався вибух. За даними слідства, під час проведення виставки зброї військовослужбовці територіальної оборони демонстрували цивільним зброю та боєприпаси. Під час демонстрації один з боєприпасів здетонував. У результаті поранення отримали 15 людей, 8 з яких – діти. Одна дитина перебуває в реанімації. Хлопчик отримав осколкове поранення обличчя. За інформацією лікарів, стан пацієнта стабільно важкий і не дозволяє його транспортувати до Охматдиту.