Новини

Чернігівщина повертається до звичайного графіку відключень світла «3 через 6»

Незважаючи на складну ситуацію, енергетикам вдалося до 18 години відновити електропостачання в країні. Це дозволило на Чернігівщині знову повернутися до звичного графіку можливих відключень електроенергії «три через шість». Про це повідомляє АТ «Чернігівобленерго».

Читайте також: У кількох районах Чернігівщини ввели спеціальні графіки аварійних відключень світла

“Чудово розуміємо, що це не той графік, який зараз хотіли б бачити наші споживачі, однак, на жаль, через часті атаки рашистів ситуація в енергосистемі не покращується, а тому, щоб збалансувати роботу ОЕС, і забезпечити вас бодай на якусь частину дня електропостачанням, ми вимушені залишати в дії саме такі графіки відключень”, – зазначають в обленерго.

Нагадаємо, сьогодні, 16 грудня, росія знову завдала нищівного ракетного удару по об’єктам електроенергетичної інфраструктури України. Як наслідок відбулася втрата понад 50% споживання об’єднаної енергетичної системи, у ній запровадили режим надзвичайної ситуації. Деякі області були майже повністю відключені від електропостачання, деяким (в тому числі і Чернігівській) довелося застосовувати додаткові обмеження в окремих районах.