НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

COVID у Чернігові не збавляє своїх апетитів та стає все більш агресивним

Featured Video Play Icon

COVID у Чернігові не збавляє своїх апетитів та стає   більш агресивним

 Епіцентр захворюваності на кінець року перемістився  із західних регіонів України у  північно-східні. За 14 днів темпи приросту у Чернігові –  1, 5%. А область на мапі України займає 6 позицію.

При цьому, нарешті, кількість тих, хто одужав у Чернігові, більша ніж нових пацієнтів з коронавірусом. Хоча рівень завантаженості ковідних ліжкомісць  в області  майже на 10% вищий ніж середній в Україні, 52,4 % та 43 % відповідно. У міських лікарнях 110 осіб на кисневій підтримці ,на ШВЛ -7. Кількість ліжок з кисневою підтримкою збільшили до 226, – повідомила завідувачка управління охорони здоров`я Чернігівської міської ради Ольга Малець.

При цьому , як стверджують медики, кількість важких хворих, які потребують кисню, зростає. Тож  у міських лікарнях хочуть забезпечити киснем 80 % ліжок. На це виділені додаткові кошти з державного бюджету, 11 мільйонів 400 тисяч грн. на капітальні видатки по забезпеченню лікарень киснем та 3 мільйони 750 тисяч на лабораторію ПЦР в Чернігівській міській лікарні №3.

Ці ресурси потрібно використати максимально ефективно і  швидко, акцентував на оперативній нараді Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Усі кошти, які передбачені у межах ковідного пакету НСЗУ, до чернігівських міських лікарень надходять вчасно , – підсумувала Ольга Малець.