НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

COVID не відступає. У лікарнях Чернігова хворими зайнято 82% ліжок

Featured Video Play Icon

Ситуація з захворюваністю на COVID-19 у Чернігові залишається напруженою, але керованою. За даними управління охорони здоров’я міської ради, минулого тижня кількість носіїв цієї хвороби у Чернігові зменшилася, а от госпіталізованих – залишилася маже без змін.

Наразі заповнено 82% ковідних ліжок, на стаціонарному лікуванні у медзакладах Чернігова перебуває 402 пацієнта. З них майже 300 потребують кисневої підтримки, дев’ятеро – на ШВЛ. Міська влада розробила план, як запобігти критичним ситуаціям із дефіцитом кисню (як це сталося позаминулого тижня) – придбають додаткові кисневі ємності на 10 тонн, а згодом – ще одну станцію.

У Чернігові триває кампанія з вакцинації від COVID-19. Дві дози отримали вже майже 62 тисячі жителів міста. Щодня центри масової вакцинації відвідують в середньому дві тисячі осіб.

Також за бажанням чернігівці можуть вакцинувати від COVID-19 і своїх дітей. Але для цього потрібно пройти всі профілактичні щеплення, передбачені календарем.

Владислав Кухар також звернувся до чернігівців з проханням отримувати сертифікати про вакцинацію з порталу або додатку “Дія”, а не через сімейного лікаря. Це швидше, зручніше та значно полегшує роботу медиків.