Факт-новини: оперативні сюжети

Чи потрібні теплі чоботи у травні?

Featured Video Play Icon

З 13-го квітня у Чернігові після довгої перерви знову запрацювали непродовольчі частини ринків. Відділи з одягом, взуттям, іграшками та іншими товарами були зачинені ще з середини березня, тому у середу спраглі до покупок чернігівці із самого ранку пішли “на шопінг”.

Чернігівські підприємці дочекалися відкриття своїх торгових точок. Майже двомісячна перерва в роботі завдала їм серйозних збитків. Якщо, наприклад, побутовою хімією чи іграшками можна торгувати хоч цілий рік, то одяг і взуття мають свою сезонність – який сенс торгувати теплими чоботами в середині травня? Ті, хто закупив весняний товар і не встиг реалізувати, зараз в скрутному становищі. Покупець потребує вже літнього асортименту.

Під час роботи на ринку підприємцям потрібно дотримуватися протиепідемічних заходів, а порушникам адміністрація може в індивідуальному порядку забороняти працювати.

Нині підприємці сподіваються, що чернігівці, які довго не могли відвідувати ринки, почнуть активно скуповувати все необхідне і забезпечать їм який-не-який прибуток. Інакше тих, чиї бутіки після послаблення карантину так і не відкрилися, може побільшати…