Факт-новини: оперативні сюжети

Чи буде повінь цього року?

Featured Video Play Icon

Незважаючи на сніжну зиму великої повені по  Чернігову цієї весни   не очікується, повідомив керівник міського відділу з питань протидії надзвичайним ситуаціям та цивільного захисту населення ЧМР Григорій Годун на  розширеній нараді в мерії 23 лютого.

«По Чернігову цієї води не буде. ЇЇ «ловитиме» Київ. А ми дивимося по ситуації у Новгороді-Сіверському і річці Сейм, яка скидає воду в Десну. На сьогодні рівень води в Десні становить 246 см над «0» поста. Вихід в заплави –  700, тобто є  запас 4,5 м», – каже Г.Годун. За його словами на нещодавній комісії з ТБ визначили основні заходи, спрямовані на те, щоб не сталося підтоплень в Чернігові, а також передбачити можливість евакуації людей   у разі повені.

На річці Стрижень три ставка заповнені повністю.  Необхідно розглянути питання, як скинути цю воду. Деснянське басейнове управління провело експертизу гідроспоруди. Зауважень немає, каже Г.Годун.  

 Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко  нагадав  про можливі негативні наслідки надмірного спуску води, щоб за цими заходами Стрижень  не залишився сухим.

“Тримати руку на пульсі” доручив міський голова відповідним службам. Слідкувати за рівнем води і приймати оперативні фахові рішення.