Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівців закликають скоротити споживання електроенергії

Featured Video Play Icon

Скоротити споживання електроенергії, насамперед, у пікові години вранці та ввечері, так, як це закликає Уряд та Президент України. З таким проханням до чернігівців на тлі серйозних пошкоджень ворогом багатьох генеруючих потужностей по всій державі звернувся міський голова Владислав Атрошенко на початку чергового засідання виконавчого комітету.

Дивіться також: Чернігів зменшує використання тролейбусів на 50%

Так, за словами очільника міста планові незручності, як наприклад відключення світла на кілька годин, це легше, аніж неконтрольовані та аварійні, коли до них не готові ні люди, ні об’єкти критичної та соціальної інфраструктури. До того ж, взимку і не лише в Чернігові, а по всій країні. І тут важлива відповідальність кожного свідомого громадянина. Що стосується власне порядку денного, то серед трьох десятків питань одноголосно підтримали виділення матеріальної допомоги ще 137…чернігівцям, приватні будинки яких були пошкоджені чи зруйновані внаслідок російської агресії, на загальну суму 1 млн 880 тисяч гривень. До цього одноразові виплати вже отримали більше тисячі містян. А також надання часткової компенсації на ремонт та відновлення вікон.

Крім того, місто власним коштом підтримає одну з військових частин і на їхнє прохання закупить 30 радіаторів опалення, загалом на 99 тисяч гривень. Це дозволить обігріти нині не опалюване приміщення і створити умови для проживання особового складу.

Завдяки перерозподілу видатків в межах галузевих програм, цього дня передбачили фінансування на ремонт та облаштування укриттів для двох комунальних підприємств – міського палацу культури та “паркування і ринок”, ухвалили рішення про демонтаж 16-ти незаконних сараїв на вулиці П’ятницька, передачу 7-ми буржуйок державній службі з надзвичайних ситуацій, а також чотириповерхового приміщення на Масанах із балансу 13-го ЖЕКу на управління культури та туризму. Враховуючи, що мікрорайон молодий та густонаселений, там планується відкрити творчо-мистецький осередок з бібліотекою.