ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

“Чернігівський колегіум” співпрацюватиме з латвійським Огре

Featured Video Play Icon

 Договір про партнерство між вишами – задля вдосконалення освітнього процесу та розвитку міжнародної співпраці. Національний університет “Чернігівський колегіум”, Сновське вище професійне училище лісового господарства, а також Огрський державний технікум Республіки Латвія підписали дипломатичний документ, що стане основою для реалізації спільних проєктів, поліпшення освітніх програм, підвищення кваліфікації викладачів, підтримки студентів, які постраждали від війни, та закладів, що працюють в умовах воєнного стану.

За словами очільника університету, ідея започаткувати подібну науково-практичну взаємодію виникла давно, натомість нині завдяки вже існуючому партнерству між Черніговом та латвійським містом Огре вдалося налагодити зв’язок безпосередньо між навчальними закладами. Латвійська делегація однією з перших з іноземних приїхала до міста-героя після деблокади і звільнення Чернігівщини від російських окупантів, а відповідно бачила наслідки агресії рф і готова всіляко нам допомагати.

Попри те, що в Україні триває війна, перші проєкти за окремими напрямками сторони планують реалізувати вже найближчим часом, поки в онлайн-режимі, а коли з’явиться можливість поїздок і очних зустрічей – співпрацювати максимально потужно. Принагідно, в рамках візиту для гостей із міста Огре влаштували екскурсію Чернігівським колегіумом, а також показові заняття із самооборони, до яких долучився і сам Егілс Хелманіс, як поціновувач спорту.