ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівка збирає кошти на пікап для сина, який захищає Україну

Featured Video Play Icon

240 тисяч гривень на авто для фронту збирає чернігівка Тетяна Зайцева. ЇЇ син Олександр нині воює, його підрозділ гостро потребує машини для виконання бойових завдань. Він пішов у тероборону в перший день російського вторгнення, і захищав Чернігів протягом всієї облоги.

-О четвертій, початку п’ятої, почалося бомбардування міста Чернігова. Він пів дня переписувався по телефону, і потім уже повідомив мені, що він прийняв рішення і буде йти до військкомату. Так пройшло 24 лютого. Ввечері він прийшов, уже отримав автомат, зібрали ми його і пішов він на захист міста, – розповідає мати військовослужбовця Тетяна Зайцева.

Мати Олександра розповідає, що коли його підрозділ перевели на Схід, тероборонівці взяли з собою свої цивільні машини. Але звичайні легкові авто в зоні бойових дій довго не живуть. Якщо не російський обстріл, то тамтешні розбиті дороги рано чи пізно «доб’ють» машину. Тому військові шукають щось більш надійне.

 -Це пікап «Рейнджер» , і вона має мати технічні характеристики специфічні: це має бути дизель, це має бути на механічному керуванні, і відповідно не нова машина. Це машина 90-х, початку 2000-х років, бо вона має бути дуже виносливою, і щоб хлопці могли заливати туди дизельне пальне, яке підходить для танків, – зазначає Тетяна Зайцева.

Наразі з необхідних 240000 гривень Тетяні вдалося зібрати 147000. Основну масу коштів переказали однокласники та однокурсники Олександра, долучилися освітяни з чернігівських шкіл №32 та 35.

-Я розумію, що всі втомилися від війни, всім важко, багато людей втратили роботу, багато родин розірвані на 2-3 країни. Зараз не життя, зараз виживання. Але я прошу всіх допомагати нашим військовим, бо вони потребують нашої підтримки моральної і матеріальної. Їм необхідно, щоб їх чекали вдома, що за них переживають, турбуються про них, – підкреслила мати військовослужбовця.

Тетяна Зайцева сподівається, що нове авто збереже життя її сина та його побратимів. І вірить – наші бійці скоро повернуться у свої рідні міста з Перемогою.

картка Приват 5168 7456 0572 7616

Картка Монобанку 4441 1111 3054 6546