Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівських медиків привітали з професійним святом

Featured Video Play Icon

Своїм дитям і своїм домом називає операційне відділення 3-ї міської лікарні Людмила Кондратенко, старша операційна сестра цього закладу. Після початку повномасштабного російського вторгнення вона  разом з колегами жила і працювала тут два з половиною місяці.

Період активних бойових дій працівники операційного відділення пережили порівняно успішно. Апаратуру вдалося вберегти, вона не постраждала. Самі медики фізично в порядку, але страх, який відчували працюючи під обстрілами, не забудуть, мабуть, ніколи.

Людмилу Кондратенко, як і інших співробітників чернігівських міських лікарень №2 і 3, вітали 16 червня з прийдешнім Днем медичного працівника.

На думку міського голови, хоча активні бойові дії за Чернігів вже не йдуть, відновлення всього, що було зруйноване та пошкоджене, є не менш важливим. Тим, хто поїхав в інші регіони України або за кордон, варто повертатися і брати участь у відбудові.

Всі медичні заклади Чернігова так чи інакше постраждали від російських обстрілів. Обласний туберкульозний диспансер, кардіодиспансер та районна лікарня були зруйновані повністю. Водночас відновлювальні роботи теж заплановані: наприклад, в міській лікарні №2 найближчим часом ремонтуватимуть вікна, двері, приміщення і дах травмпункту. Також нові вікна будуть встановлювати і в міській лікарні №3.