НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівську ТЕЦ передадуть в комунальну власність

Featured Video Play Icon

 Депутати Чернігівської міської ради дали згоду на дострокове припинення договору оренди єдиного майнового комплексу КЕП  “Чернігівська ТЕЦ” на пленарному засіданні позачергової сесії 31 травня. Орендар – фірма «Технова» –  звернувся з такою заявою до міської ради 11 травня. 

Підприємство має мільйонні борги, але це не єдина проблема. “Чернігівська ТЕЦ” значно постраждала від артилерійських та мінометних обстрілів російської армії. Зруйновані вузли подачі вугілля, хімічної підготовки води, центральна щитова та  теплові магістральні мережі.  За попередньою оцінкою Інституту теплоенергетичних технологій НАН України, який провів експертизу, вартість відновлювальних робіт становитиме 803 млн. грн. Передача майнового комплексу місту надасть можливість залучати кредитні кошти на  ремонт обладнання і модернізацію підприємства.

На переконання Владислава Атрошенка, повернення ТЕЦ  в комунальну власність надасть можливість об’єднати її мережі  з  “Облтеплокомуненерго” та збудувати  сміттєпереробний завод.

Надання згоди на дострокове припинення договору оренди – це тільки початок процесу, зазначив заступник міського голови Віктор Геращенко. Попереду – інвентаризація,незалежна оцінка і аудит. І вже потім – створення комунального підприємства.

Після тривалого обговорення, зваживши всі ризики, депутати одноголосно дали згоду на дострокове припинення договору оренди єдиного майнового комплексу Чернігівської ТЕЦ.