Новини

Чернігівські школярі після канікул повернулися за парти

Чернігівські школи відновили освітній процес після зимових канікул. Жодний клас не перебуває на самоізоляції по захворюваності на Covid-19.

Про це повідомив начальник управління освіти Василь Білогура.

У штатному режимі працюють і заклади дошкільної освіти. Відвідуваність – на рівні половини від загальної кількості дітей.

Дивіться також: Зимовий фестиваль. На Різдво у Чернігові водили Козу

З 1 січня відбулися зміни в організації харчування дітей як у дитячих садках, так і у школах.  У стравах, які входять у шкільне меню, зменшилася кількість цукру та солі. Натомість, додано більшу кількість овочів та фруктів. Загалом змінений підхід до виготовлення страв.

Нагадаємо, з нового року завершився перехідний період впровадження реформишкільного харчування. За інформацією Держпродспоживслужби, усі школи країни зобов’язані при формуванні меню зменшити кількість цукру в 2-2,5 рази, збільшити кількість фруктів до 100 г та зменшити кількість хліба на один прийом їжі. А також збільшити у раціоні школярів кількість м’яса птиці та молочних продуктів.

Приблизно 75% продуктів у їдальнях мають бути рослинного походження: овочі, салати, злакові, фрукти та ягоди.

Водночас у шкільних буфетах забороняється продавати солодкі хлібобулочні вироби, газовані напої, непастеризовані соки та молочні продукти, каву та продукти з високим вмістом цукру чи солі, консервантів, барвників та ароматизаторів.