Новини

45,3% чернігівців повністю вакциновані від COVID-19

У Чернігові продовжує зменшуватися кількість хворих  та госпіталізованих з діагнозом COVID-19. За минулий тиждень на коронавірус захворіло 227 чернігівців, одужало – 304 пацієнта. До лікарні госпіталізували 69 хворих. Ковідні ліжка завантажені на 26,3%. Про це повідомив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар.

Нині в стаціонарі лікується 138 хворих, із них 107- знаходяться на кисневій підтримці, 7 – на ШВЛ.

За перший тиждень року від Covid померло 9 містян.

Читайте також: Більше 45% населення Чернігівщини повністю вакциновані від Covid-19

На сьогодні у Чернігові на коронавірусну інфекцію хворіє 7 дітей, одна з них знаходиться у стаціонарі з перебігом хвороби середньої тяжкості. Решта лікується вдома.

Повний курс вакцинації на сьогодні в Чернігові пройшли 45,3% жителів. Перше щеплення отримали 49%, або 115 128 осіб. І вже 115 чернігівців отримали третю, бустерну дозу вакцини.  

Втім, кількість охочих вакцинуватися проти Covid у місті значно скоротилась. В середньому до центрів масової вакцинації звертається від 90 до 100 осіб на день.

За даними МОЗ, в Україні очікується наступна хвиля захворюваності на ковід, викликана штамом Омікрон. Тож не вакцинованим чернігівцям варто не зволікати і зробити це якнайшвидше аби вберегти себе від тяжкого перебігу захворювання.