Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівські поліцейські організували безпекову акцію для дітей та молоді

Featured Video Play Icon

Я таку стрічку отримав за правильне проходження на локації, – каже Богдан.

8-річний Богдан захоплено ділиться враженнями. Він засвоїв правила поведінки на пішохідному переході. Окрім того, хлопчик перевтілився у справжнього поліцейського та одягнув спеціальну екіпіровку: бронежилет, шолом, протиударний щит. Найбільше школяреві сподобалось їздити у автомобілі патрульних. До Дня Вишиванки правоохоронці організували захід “Безпека. Поліція в умовах воєнного стану”, аби підвищити обізнаність чернігівців про правила безпеки поводження в умовах постійних загроз із боку ворога. 

Ще основна така мета – це ми пропагуємо, скажімо так, національно-патріотичну свідомість і виховання нашої молоді. Ми вкотре говоримо про те, що триває війна, – розповіла начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Чернігівській області, департамент патрульної поліції Аліна Чемерис.

У сквері Богдана Хмельницького правоохоронці презентували чотири локації для дітей та молоді. Одна з них – про безпеку дорожнього руху. Поліціянти розповідали як переходити перехрестя та не порушувати правил дорожнього руху, про безпечне пересування на самокаті та велосипеді. На відвідувачів чекав міні-квест. Кожен, хто правильно відповів на запитання, отримав подарунок – флікер.

Діти беруть участь у вікторині – це потрібно віднайти правильну відповідь на запитання, тому це от один такий, у нас одна локація з такою цікавинкою. І одна локація – це Вишиванка, генетичний код нації. Там ми підготували тестові завдання для дітей, підготували, до речі, цікаві графічні розмальовки, які розказують про те, які в нас взагалі кольори вишиванок по різних регіонах. Дуже цікаво, вони можуть і пазли скласти у всієї території України, – пояснила  Аліна Чемерис.

Дітки можуть познайомитися з петриківським розписом, навчитися відрізняти петриківський розпис від інших розписів. Також познайомитись з писанкарством. У мене є представлені писанки. Помалювати котячим пензликом, відчути, як це малювати котячим пензликом. Бо котячий пензлик – це унікальний пензелик, яким малюють тільки українці, – зазначила майстриня петриківського розпису Лілія Горбель.

На одній з локацій чернігівці могли зрозуміти, як це, коли людина перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Щоправда пройти спеціальною доріжкою могли лише ті, кому виповнилося 16 років.

Якщо чесно, на тверезу дуже легко це зробити, тобто ніяких таких перешкод я навіть не помічав, а в окулярах це зовсім інший рівень складності, тому що все пливе, все таки криве, ти не орієнтуєшся, куди ступати тобі. Тобто це дуже складно, – каже чернігівець Андрій Новозенко.

Патрульна поліція регулярно проводить подібні заходи, де, зокрема, розказує і про роботу всіх спеціальних служб – ДСНС, прикордонної, Національної гвардії України та інших підрозділів.