Новини

Штрафи не лякають. У Чернігові впіймали трьох п’яних водіїв, які двічі притягалися до відповідальності 

За один день патрульні виявили трьох нетверезих водіїв, які протягом року двічі притягалися до відповідальності за керування в стані сп’яніння і були позбавлені цього права.

Про це повідомляє патрульна поліція області.

Вчора на проспекті Перемоги за порушення дозволеної швидкості руху патрульні зупинили автомобіль ВАЗ-2101. За кермом перебував 23-річний житель обласного центру.

Читайте також: У центрі Чернігова жінка на Volkswagen зламала дерево і зникла з місця ДТП

Під час спілкування з кермувальником інспектори помітили у нього зовнішні ознаки наркотичного сп’яніння. Проте чоловік категорично відмовився від проходження огляду у встановленому законом порядку. Повторив він свою відмову і за присутності двох свідків.

Перевіряючи інформацію про водія, поліцейські з’ясували, що громадянин вже двічі притягався до адміністративної відповідальності за аналогічні правопорушення і позбавлений права керування транспортними засобами за рішенням суду. Термін позбавлення ще не збіг. Тобто він не мав права сідати за кермо автомобіля.

Поліцейські склали кілька адмінматеріалів, а саме: за ч. 1 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху), ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) та ч. 3 ст. 130 (Керування в стані наркотичного сп’яніння особою, яка двічі протягом року вчинила таке правопорушення) КУпАП.

Протягом дня патрульні виявили ще два аналогічних правопорушення — громадяни перебували за кермом транспортних засобів з ознаками сп’яніння, будучи вже двічі притягнуті до адмінвідповідальності та позбавлені права керування. До того ж у одного з них під час поверхневої перевірки виявили ще й речовину, схожу на наркотичну, тому на місце викликали слідчо-оперативну групу.

У патрульній поліції нагадують, за ч. 3 ст. 130 (Керування в стані сп’яніння особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню) передбачається штраф 51 000 гривень з позбавленням права керування на 10 років.