ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівська міська лікарня отримала функціональні ліжка

Featured Video Play Icon

Підсилення для медиків та зручність для пацієнтів. Реанімаційне та кардіохірургічне відділення другої міської лікарні поповнилися п’ятнадцятьма електричними функціональними ліжками, яких подібної модифікації до цього тут були одиниці. Таке підкріплення медичному фронту Чернігова надав благодійний фонд “Нова Україна”, а завдяки сервісу, що опікується регенерацією відповідного оснащення, його вдалося відновити, доставити, а також ознайомити персонал із базовими можливостями.

Ці ліжка запроєктовані в США ще на початку двохтисячних, але в країнах Заходу не втрачають своєї актуальності і до сьогодні. Приймають потрібну висоту, за потреби видовжуються, легко транспортуються та дезінфікуються, і найголовніше – мають чотири секції, що можуть працювати окремо одна від одної, а також спеціальний матрац, який підлаштовується під тіло.

Для Чернігова це перша партія таких ліжок, загалом їх надійшло 42, з яких 14 також отримала 3-тя міська лікарня, 5 – дитяча обласна та 8 – військовий шпиталь. Що стосується цього закладу, то до прикладу, завдяки підтримці благодійників ліжковий фонд відділення анестезіології оновили повністю. Кажуть, таке оснащення має всі потрібні для роботи функції і при цьому інтуїтивно зрозуміле, а тому з ним можуть працювати всі і одразу. Таку ж допомогу волонтери привезли у лікарні та госпіталі Дніпра, Миколаєва, Сум, Харкова та інших міст, де була нагальна потреба. І, крім функціональних ліжок, планують поставляти також повітряні матраци для опікових хворих, операційні столи, інкубатори та ШВЛ для немовлят тощо. А тому сподіваються, що це не останній їхній візит у Чернігів.