Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівський громадський транспорт повертається

Featured Video Play Icon

 З 23 травня відновлюють роботу дачні маршрути – № 9, 18, 2-с, 36-с, 46 та 47. З понеділка 25-го травня – всі інші.

На території міста Чернігова робота пасажирського транспорту відновлюється з понеділка 25 травня. В робочі дні з 06-00 до 09-00 та з 16-00 до 19-00 – перевезення пасажирів у режимі регулярних спеціальних перевезень за тимчасовими посвідченнями. Решта пасажирів зможе користуватися громадським транспортом в інший час

Таке рішення виконком міськради прийняв 22 травня. Важливо, що забороняється використання перевізниками автобусів, у яких немає автоматичних дверей. Бо якщо кожен пасажир на вході та виході з автобуса буде торкатися ручки, то який тоді сенс у протиепідемічних заходах?

Міський голова В. Атрошенко запропонував тиждень поміркувати, що робити з «Рутами», підкаже час по ситуації з коронавірусом, пасажиропотоку. Міський голова також запропонував раз на 10 днів тестувати на COVID-19 усіх працівників дитячих садочків, а також водіїв і кондукторів громадського транспорту, навіть якщо у них немає симптомів хвороби. Це приблизно 2 тисячі осіб. Це йде врозріз з позицією головного санітарного лікаря, але береженого, як-то кажуть, Бог береже.