НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівські дзюдоїстки вдало виступили на Чемпіонаті України

Featured Video Play Icon

Дві медалі – срібло та бронза. Чернігівські дзюдоїстки вдало виступили на  Чемпіонаті України серед кадетів до 18 років, що проходив днями у Сумах. Для даної вікової категорії, у зв’язку з пандемією коронавірусу, це були перші змагання після більш ніж річної паузи. Учасниками турніру стали понад 1000  спортсменів з 23 областей України. Чернігівську область представляли спортсмени з Ніжина, Прилук, а також вихованці центру спортивної боротьби «Спартак» з міста Чернігова.

Софія Спіцина посіла друге місце, власним результатом задоволена, адже дзюдо займається нещодавно. На  чемпіонаті дівчина боролася з більш досвідченими  спортсменками і виявилася набагато сильнішою, тому срібна нагорода для неї – це перший важливий крок до подальших звершень.

А от чернігівка Анна Казакова привезла додому бронзу. Боролася дзюдоїстка у категорії 70 + кілограмів. Свій результат дівчина  вважає непоганим, проте зізнається, що  прагнула більшого.

І хоча з 16 представників Чернігівщини лишень двоє отримали нагороди, у федерації дзюдо області  результатами пишаються. Адже  таку мінімальну результативність пов’язують  з великою перервою у змаганнях та впровадженням карантинних обмежень. Голова федерації дзюдо в Чернігівській  області  Олександр Крива каже, загалом ці змагання стали хорошим плацдармом для майбутніх перемог чернігівців. Зокрема, для Соні Спіциної, адже виборовши друге місце, дівчина  увійшла до складу збірної кадецької команди, що   представлятиме  країну на чемпіонаті Європи,  який  планується у серпні цього року  у Ризі. У федерації сподіваються на успіх, і для того  прикладатимуть максимум зусиль.