Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів з бюджетом!

Featured Video Play Icon

З плакатами  зустрічали чернігівці депутатів Чернігівської міської ради, які збиралися на своє третє пленарне засідання,  24 грудня. Одні відстоювали землю для свого ОСББ, інші намагалися повернути дітей до школи.

« Не може бути хаосу, каже депутат міської ради Василь Білогура. –  Ми маємо приймати рішення.   Ми один одного почули».

Дійсно, почули, бо до сесійної зали схвильовані батьки не пішли, будуть чекати рішення  Уряду  після  завершення періоду локдауну та  міської ради, яка, за словами Василя Білогури, після 20 січня,  в залежності від коронавірусної статистики,  буде приймати відповідне рішення  щодо цього. 

На початок засідання у сесійній залі 36 депутів. Розпочинається воно зі звернення Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка:

–  Хочу повідомити прикру новину. 20 грудня пішов з життя Анатолій Олександрович Лисенко – перший голова Чернігівської міської ради народних депутатів її першого демократичного скликання, обраного в 1990 році. Також він був багаторічним керівником Чернігівського виробничого об’єднання «Хімволокно», народним депутатом України І-го скликання, головою правління Асоціації підприємств малого та середнього бізнесу Чернігівщини. Прекрасна людина, я його знав особисто: дуже цікава, глибока особистість. 

Чернігівська міська рада хвилиною мовчання вшанувала пам’ять Анатолія Лисенка.

Після цього до слова попросився народний депутат України від Чернігова Олег Семінський. Після перших образливих слів на адресу присутніх, далі слухати промову народного обранця чернігівці, які були у залі, не стали. 

Після звіту прокурора  та доповіді представника національної поліції про ефективність у розкритті злочинів програми “Безпечне місто”  проголосували за низку   проєктів рішень без обговорення.

Найбільш дискусійним  став  бюджету 2021 року. Кошторис сформований, але депутати пропонували дещо перерозподілити кошти за рахунок видатків на інші потреби.  Бюджет територіальної громади Чернігова на 2021 рік прийнятий 31 голосом «за» з урахуванням  правок. Документ  оприлюднять на офіційному вебпорталі Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація». Депутати розглянули ще низку питань. Загалом у порядку денному  близько 40 проєктів. Детальніше дивіться  у програмі “Депутатський корпус”.